Vergelijk online juridische diensten

Veel diensten die traditioneel door advocaten worden aangeboden kunnen nu online verkregen worden. Denk aan samenlevingscontract, testament, verklaring van erfrecht maar ook een echtscheiding.

Deze online juridische diensten bieden dit aan aan die je kunt maken door stap-voor-stap vragen te beantwoorden. De meeste online juridische diensten bieden ook uitleg over de specifieke vragen die gesteld worden, leggen uit welk effect je antwoorden later in het proces zullen hebben, en definiëren juridische termen.

Wat je moet weten

In sommige gevallen kan het online maken van juridische documenten de zaken vergemakkelijken, omdat er minder gedoe is met het invullen van formulieren en documenten, en de kosten aanzienlijk lager zijn. In andere gevallen, vooral als je ingewikkelde juridische doelen probeert te bereiken, voldoet het online maken van documenten misschien niet aan je behoeften.

Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een online juridische dienst zijn de kosten, de voltooiings- en aflevertijd, en de diensten die de site aanbiedt. Sommige online juridische diensten is er sprake van een uitgebreide controle en advies, terwijl andere dat niet of zeer beperkt doen.

prijs afspraken advocatuur

Online testament opstellen

Er zijn meerdere aanbieders waar je online een testament kan opstellen. Een testament is een document waarvoor je normaliter een notaris voor moet inschakelen. Nu kan je het hele proces online uitvoeren. Het is alleen niet voor elke type testament geschikt. De meeste aanbieders helpen je bepalen of jouw situatie aan de eisen voldoet. De kosten van testament opstellen beginnen bij €195 voor een standaard testament. Aantal aanbieders:

 • Dedigitalenotaris.com €195,-
 • Nunotariaat.nl €250,-
 • Nationalenotaris.nl €255,-
 • Doehetzelfnotaris.nl €269,-

Bekijk hier een vergelijk van alle aanbieders

Online scheiden

Ook het regelen van je echtscheiding is online mogelijk. Samen met je partner vul je een vragenlijst in wat resulteert in een echtscheidingsconvenant en mogelijk ouderschapsplan. De vragenlijst wordt ondersteund met uitleg van de vragen en voorbeelden. Bij aantal aanbieders is er ook de mogelijkheid om telefonisch advies in te winnen.

Na beantwoorden van alle vragen vindt er een controle plaats door een jurist of advocaat of er geen fouten inzitten. Wanneer dit niet het geval is moet het door jullie ondertekend worden. Kosten van een online echtscheiding start bij €600. Aanbieders zijn:

 • Netjesscheiden.nl €592,- (Zelf doen)
 • Scheidingsprofs.nl €598,- (Online basis)
 • Echtscheiding-online.nl €675,- (basisscheiding)

Bekijk hier een vergelijk van alle aanbieders

Online verklaring van erfrecht opstellen

Een verklaring van erfrecht is een document dat nodig voor het afhandelen van een erfenis. Deze notariële akte is vaak nodig om bij instanties aan te tonen dat je rechthebbend erfgenaam bent. Zonder deze verklaring geven flink wat instanties geen toegang tot bijvoorbeeld een bankrekening of pensioen. De verklaring moet worden opgesteld door een notaris, die hiervoor verschillende onderzoeken doet. Kosten van een verklaring van een erfrecht start bij 145,-. Aanbieders zijn:

 • vandenotaris.nl €145,-
 • nunotariaat.nl €200,-
 • verklaring vanerfrechtservice.nl €324,-

Bekijk hier een vergelijk van alle aanbieders

Online samenlevingscontract opstellen

Ben je van plan om met je partner een huis kopen dan doe je er verstandig een samenlevingscontract op te stellen om een aantal zaken. Een samenlevingscontract is
een notariële akte, wat betekent dat deze door een notaris opgesteld en ondertekend wordt. Er zijn talloze aanbieders waar je dit online kunt. Aanbieders zijn:

 • Nunotariaat.nl €199,-
 • Notarisvandaag.nl €179,-
 • doehetzelfnotaris.nl €249,-

Online voornaam wijzigen

Soms kan het zijn dat je niet blij bent met je voornaam om uiteenlopende redenen. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om je voornaam te wijzigen. Je moet hiervoor bij de rechtbank een verzoekschrift indienen. Hiervoor heb je een advocaat nodig. Ook het wijzigen van je voornaam wordt aangeboden door aan aantal partijen. Goedkoop is het niet. Denk aan minimaal €675,-. Aanbieders zijn:

 • Goedkope-naamswijziging.nl € 673,00
 • Appelman.nl € 799,00
 • Nolet-advocaten.nl € 919,00

Bekijk hier een vergelijk van alle aanbieders

Juridisch advies? Bel 055-5395651 of mail