Vergelijk kosten samenlevingscontract opstellen

Ben je op zoek naar een geschikte aanbieder om een samenlevingscontract op te stellen? Dan ben je op de juiste plek. Hier vind je een overzicht van alle relevante online aanbieders die je kunnen helpen bij het opstellen van een samenlevingscontract. Zo hoef je niet zelf te zoeken en kun je gemakkelijk de beste optie kiezen.

AanbiederSamenlevingscontract
Notarisvandaag.nl€ 189,00
Smartlegal.nl€ 239,00
Nunotariaat.nl€ 249,00
Doehetzelfnotaris.nl€ 249,00
Nationalenotaris.nl€ 255,00
Notarismirjam.nl€ 275,00
Vandenotaris.nl€ 403,00
Notarisbas.nl€ 405,00
(Laatste update: 20-02-2023)
AanbiederSamenlevingscontract + 2 testamenten
Notarisvandaag.nl€ 399,00
Nunotariaat.nl€ 499,00
Doehetzelfnotaris.nl€ 509,00
(Laatste update: 20-02-2023)

Wat is een samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is een afspraak tussen jou en je partner waarmee je samenwoont, waarin zaken rondom jullie samenleving worden vastgelegd. Het is belangrijk om te weten dat een samenlevingscontract niet dezelfde juridische bescherming biedt als een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het is een vrijwillige afspraak tussen jullie.

Waarom samenlevingscontract opstellen

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een samenlevingscontract. Ten eerste wordt je met een samenlevingscontract elkaars fiscale partner, wat kan resulteren in voordelen bij belastingaangiftes, pensioenen en rechten op het huis, de inboedel en het partnerpensioen bij overlijden. Daarnaast zijn de kosten voor een samenlevingscontract minimaal in vergelijking met trouwen of een geregistreerd partnerschap. Verder kun je de inhoud van het contract zelf bepalen en afspraken maken over bijvoorbeeld geld, kosten, het huis, inboedel en huisdieren. Ten slotte is het eenvoudig om een samenlevingscontract te ontbinden door middel van een aangetekende brief naar de partner, zonder tussenkomst van een notaris.

Nadelen samenlevingscontract

Toch zijn er ook nadelen aan het afsluiten van een samenlevingscontract. Het fiscale partnerschap kan bijvoorbeeld nadelige gevolgen hebben voor toeslagen die je als alleenstaande ontvangt. Daarnaast regelt een samenlevingscontract alleen de verhouding tussen jullie bij leven, gedurende en bij het einde van de relatie. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de voor- en nadelen voordat je besluit om een samenlevingscontract op te stellen. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan een advocaat of een andere juridische professional.

Online samenlevingscontract opstellen

Je kunt ervoor kiezen om online een samenlevingscontract op te stellen of dit bij een notaris te doen. Online opstellen is vooral geschikt voor standaardsituaties waarbij geen complexe zaken over de inbreng van eigen vermogen, inboedel of vastgoed opgenomen hoeven te worden. Het online proces is efficiënt en je kunt zelf het tempo bepalen. De kosten zijn lager doordat je zelf veel kunt doen, maar het biedt beperkte begeleiding en advies. Bij twijfel is het altijd verstandig om minimaal voor een controle door een notaris te kiezen. Zo voorkom je desastreuze fouten en begrijp je beter wat wel/niet kan en wat de gevolgen zijn van gemaakte keuzes in het samenlevingscontract.

Vergelijk aanbieders samenlevingscontract opstellen

Juridisch advies? Bel 055-5395651 of mail