Zelf aan de slag met je juridisch conflict?

Je hoeft niet altijd direct een advocaat of jurist in te schakelen (behalve als het natuurlijk verplicht is), want je kunt ook de zaak zelf oppakken. Een zaak verdedigen voor de rechter of zelf een juridische brief schrijven is wat veel gevraagd. Maar talloze juridische documenten zijn gratis beschikbaar.

Denk bij de juridische documenten aan voorbeeldbrieven, maar ook contracten die gratis te downloaden zijn.

Hieronder een aantal websites waar je gratis juridische documenten kan downloaden of genereren:

Je kan ook via Google zoeken naar informatie over jouw juridisch probleem of vergelijkbare zaken. Zorg ervoor dat de websites waar je informatie vandaan haalt wel betrouwbaar zijn. Er zijn talloze online juridische bronnen die je kan raadplegen.

zelf aan de slag juridisch conflict

Wanneer je niet wijs wordt uit de gevonden informatie of een expert wilt spreken kan je gebruik maken van verschillende online/telefonische juridische helpdesks. Je betaalt dan alleen de telefoontikken.

Ook kan je contact opnemen met een advocaat en gebruik maken van een 30 minuten gratis intakegesprek. Hou er rekening mee dat deze partijen je zullen adviseren over de mogelijkheden, maar niet je juridisch probleem oplossen.

Laat een haalbaarheidsscan uitvoeren. Een jurist of advocaat bekijkt je zaak of geschil en geeft aan wat je kansen en mogelijkheden. Laat een haalbaarheidsscan altijd tegen een vast bedrag uitvoeren. Hiermee krijgt je tegen geringe kosten inzicht in de haalbaarheid van je zaak.

Wanneer je daadwerkelijk juridisch hulp nodig hebt kan je kiezen uit:

  • Juristen van juridisch helpdesk
  • Advocaat
  • Advocaat met toevoeging wanneer uw inkomen onder een bepaalde grens is
Juridisch advies? Bel 055-5395651 of mail