Hoe gaat een incassobureau te werk?

Zodra je te maken krijgt met een wanbetaler kun je soms het beste een incassobureau inschakelen. Het incassobureau neemt veel administratieve handelingen over, gaat langs bij de wanbetaler en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk de achterstand van de betaling weg te werken. Maar hoe gaat een incassobureau precies te werk, en is het altijd de beste optie?

Wanneer kun je een incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen kun je enkel als je een rechtmatige schuldenaar hebt. Dit houd in dat je bijvoorbeeld een product of dienst hebt verkocht of verhuurd en er niet voor is betaald. Incassobureau Amersfoort is een voorbeeld van een incassobureau welke de schuld terug haalt bij de schuldenaar.

Een incassobureau gaat alleen voor je aan het werk als er een schuld is welke eventueel uiteindelijk via een rechter af te dwingen is. Ook gaat het incassobureau meestal pas aan de slag als je een herinnering hebt gestuurd naar de schuldenaar. Deze herinnering moet trouwens wel aan een aantal punten voldoen. Er moet onder andere instaan:

  • Waarvoor de schuld is
  • Hoogte schuld
  • Datum afname diens/product
  • Naam en adres van schuldenaar
  • Naam en adres schuldeiser
  • Betalingstermijn
  • Datum waarop betaald had moeten worden

Hoe gaat het incassobureau te werk

Nadat de schuld is ontstaan en je een herinnering hebt gestuurd kun je een incassobureau in de armen nemen. Deze zal vervolgens aan de slag gaan met het innen van de schuld. In de regel stuurt het Incassobureau Amersfoort eerst een herinnering, hieraan zijn kosten verbonden welke wettelijk zijn vastgesteld. Pas na het verlopen van de wettelijke betalingstermijn van 14 dagen zal er een nieuwe brief de deur uit gaan.

Reageert de schuldenaar niet, dan stuurt het incassobureau nogmaals een herinnering. Hierna volgen zwaardere stappen. Het incassobureau zal vaak langs gaan op het adres van de schuldenaar. Als deze thuis is, zal het incassobureau de schuld bekend maken. Vervolgens zal het incassobureau de schuld opeisen en in de meeste gevallen een afspraak maken voor aflossing in delen. Is de schuldenaar niet thuis laat het incassobureau een brief achter in de brievenbus of plakt het de brief op de deur. Elke handeling zal samen gaan met een verhoging van de kosten. De schuldenaar zal hierdoor zo is de denkwijze sneller van plan zijn te betalen om hogere kosten te voorkomen.

Waarom een incassobureau handig kan zijn

Zoals we al aangaven kan een incassobureau veel werk uit handen nemen. Administratief en ook door het langsgaan bij de schuldenaar. Vaak werken er ook gerechtsdeurwaarders bij een incassobureau, deze kunnen indien nodig beslag laten leggen op goederen, salaris en inboedel van een schuldenaar. Ook de gang naar de rechter neemt de gerechtsdeurwaarder voor je over. Het grootste voordeel is echter dat een incassobureau de schuld opkoopt, je krijgt dus van het incassobureau de schuld betaald en het incassobureau gaat vervolgens de schuld innen. Ben je van plan een incassobureau in te schakelen, kijk dan op de website van Incassobureau Amersfoort voor de mogelijkheden.

Juridisch advies? Bel 055-5395651 of mail